論文

基本情報

氏名 窪木 厚人
氏名(カナ) クボキ アツヒト
氏名(英語) Kuboki Atsuhito
所属 生命科学部 生物科学科
職名 准教授
researchmap研究者コード 1000311530
researchmap機関 岡山理科大学

題名

Resveratrol Oligosaccharides (Gluco-Oligosaccharides) Effectively Inhibit SARS-CoV- 2 Infection: Glycoside (Polysaccharide) Approach for Treatment of COVID-19

単著・共著の別

共著

著者

Hiroki Hamada, Hatsuyuki Hamada, Kei Shimoda, Atsuhito Kuboki, Takafumi Iwaki, Yuya Kiriake, and Kohji Ishihara

概要

To examine the anti-SARS-CoV-2 effects of resveratrol oligosaccharides, human MRC5 lung cells, which had been infected with SARS-CoV-2, were incubated with different concentrations of resveratrol oligosaccharides. These suppressed the cell death induced by SARS-CoV-2 infection, more efficiently, at 0.1% concentration, than resveratrol itself. Resveratrol oligosaccharides effectively inhibited SARS-CoV-2 infection in the 5% to 10% concentration range, which indicates that these compounds could be useful anti-SARS-CoV-2 agents.

発表雑誌等の名称

Natural Product Communications

出版者

Sage Journals

16

5

開始ページ

1

終了ページ

3

発行又は発表の年月

2021/04

査読の有無

有り

招待の有無

記述言語

英語

掲載種別

研究論文(学術雑誌)

ISSN

ID:DOI

ID:NAID(CiNiiのID)

ID:PMID

URL

JGlobalID

arXiv ID

ORCIDのPut Code

DBLP ID