Researcher Information
Teacher Basic Information
Teacher Information
Other Affiliation
Academic Background
Career
Academic Society and Social Activity
Reward
Teaching Experiences
Thesis Advising
Teacher Activity Information
Field of Research
Research Keyword
Academic Thesis
MISC
Bibliography
Conference
Works
Competitive research funds
Contributions
Patents
Other Research Achivements
Educational Improvement Achievement
On-campus Conference Management
Off-Campus Operations
Off-campus Conference Management
Social Contribution
Basic information
Name
Kawamata Masahiro
Belonging department
Occupation name
researchmap researcher code
B000349137
researchmap agency
Okayama University of Science
Teacher Basic Information
Teacher Information
Full-Time Teacher
Other Affiliation
 
Academic Background
1997/04 2002/03 千葉大学大学院 自然科学研究科
1993/04 1997/03 千葉大学 園芸学部
Career
2018/04 岡山理科大学 ワイン発酵科学センター 准教授
2002/04 2018/04 マンズワイン株式会社
Academic Society and Social Activity
アメリカ・ブドウ・ワイン学会
園芸学会
日本ブドウ・ワイン学会
Reward
 
Teaching Experiences
2024 ブドウ・ワイン概論 岡山理科大学
2024 ワインの歴史と風土・文化 岡山理科大学
2024 ワインの科学 岡山理科大学
2024 ワインプロジェクト実習2 岡山理科大学
2024 ワインプロジェクト実習2 岡山理科大学
Show All(45 Line)
2024 ワインプロジェクト実習3 岡山理科大学
2023 ワイン醸造法 岡山理科大学
2023 ブドウ栽培学 岡山理科大学
2023 ブドウ栽培とワイン醸造学 岡山理科大学
2023 ワインプロジェクト実習1 岡山理科大学
2023 ワインの科学 岡山理科大学
2023 ワインの歴史と風土・文化 岡山理科大学
2023 ブドウ・ワイン概論 岡山理科大学
2023 ワインプロジェクト実習2 岡山理科大学
2023 ワインプロジェクト実習3 岡山理科大学
2022 ブドウ栽培とワイン醸造学 岡山理科大学
2022 ワインの科学 岡山理科大学
2022 ブドウ・ワイン概論 岡山理科大学
2022 ワインプロジェクト実習Ⅲ 岡山理科大学
2022 ワインプロジェクト実習2 岡山理科大学
2021 ワイン醸造法 岡山理科大学
2021 ブドウ栽培学 岡山理科大学
2021 ブドウ栽培とワイン醸造学 岡山理科大学
2021 ワインプロジェクト実習Ⅰ 岡山理科大学
2021 ワインプロジェクト実習1 岡山理科大学
2021 卒業研究Ⅱ 岡山理科大学
2021 ワインの科学 岡山理科大学
2021 ブドウ・ワイン概論 岡山理科大学
2021 卒業研究Ⅰ 岡山理科大学
2021 生命の基礎化学 岡山理科大学
2021 ワインプロジェクト実習Ⅱ 岡山理科大学
2021 ワインプロジェクト実習Ⅲ 岡山理科大学
2020 卒業研究Ⅰ 岡山理科大学
2020 野外調査法実習Ⅰ [A051] 岡山理科大学
2020 卒業研究 岡山理科大学
2020 ワインプロジェクト実習Ⅱ 岡山理科大学
2020 ワインプロジェクト実習Ⅲ 岡山理科大学
2018 生命の基礎化学 岡山理科大学
2018 ワインの科学 岡山理科大学
2018 ワイン醸造法 岡山理科大学
2018 ブドウ栽培学 岡山理科大学
2018 ワインプロジェクト実習Ⅰ 岡山理科大学
2018 ワインの歴史と風土・文化 岡山理科大学
2018 発酵と微生物 岡山理科大学
2018 ワインプロジェクト実習Ⅱ 岡山理科大学
Collapse The View
Thesis Advising
2022/2
2021/3
2020/3
2019/1
2018/1
Teacher Activity Information
Field of Research
Environmental Science/Agriculture Science/Horticultural science/viticulture
Research Keyword
ブドウ、栽培、ワイン
Academic Thesis
2013/07 知っていたいこんな品種(75)ブドウ「竜眼」~ワイン用品種「善光寺」として復活~ 川俣昌大 果実日本
2009/06/L'internationalisation des cultures fruitieres et les innovations techniques au Japon./Masahiro Kawamata/Le progres agricole et viticole
2002/03/Changes in the intensity of bud dormancy and internal compotisions of current shoot in fig./M. Kawamata, E. Nishida, H. Ohara and H. Matsui/園芸学会雑誌
2002/01/Double cropping of Fig under hydroponic culture/M. Kawamata, H. Ohara, K. Ohkawa, Y. Murata, E. Takahashi and H. Matsui
MISC
 
Bibliography
 
Conference
2018/11/27 日本のワイン 川俣昌大 第59回高圧討論会
2018/01/22 千曲川ワインバレー各ワイナリーの状況を学ぶ 川俣昌大 千曲川ワインバレーに恋するワイン会 in 上田 講演会
2017/02/28 世界のNAGANO WINEをめざして 川俣昌大 からだに優しい食品づくり研究会
2015/07/07 マンズワインのブドウ栽培への取り組み 川俣昌大 日本醸造協会ワインセミナー
2009/06/24 南仏におけるブドウ栽培と最近の研究 川俣昌大 葡萄酒技術研究会講演会
Works
 
Competitive research funds
2019/11 2020/03 桃太郎ぶどうによるワイン醸造に関する研究 池田農園 受託研究
2019/04 2020/03 栽培ブドウの野生種白髪ブドウの交配による新品種の作出 倉敷市 共同研究
2019 2020/03 福島県産ぶどうによるワイン醸造に関する研究 yy vineyard 受託研究
Contributions
 
Patents
 
Other Research Achivements
 
Educational Improvement Achievement
 
On-campus Conference Management
 
Off-Campus Operations
 
Off-campus Conference Management
 
Social Contribution
2018/11 日本ブドウ・ワイン学会 学会誌編集委員
2015/02 2018/03 長野県におけるワイナリー相互の交流と技術向上のための協会の運営 長野県ワイン協会理事